Baklava tarifi - yapım aşamaları

Baklava

⏱ 2 saat 👥 8 kişi

Malzemeler:

  • 500g yufka
  • 300g ceviz
  • 200g tereyağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  1. Yufkaları açın ve her birini tereyağı ile yağlayın
  2. Cevizi irice kıyın ve yufkaların arasına serpin
  3. Dilimleyin ve 180°C'de 45 dakika pişirin
  4. Şerbeti hazırlayın ve sıcak baklavanın üzerine dökün
Lokum yapımı - geleneksel yöntem

Lokum

⏱ 1 saat 👥 10 kişi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • Gül suyu veya limon
  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Şeker ve suyu kaynatın
  2. Nişastayı su ile karıştırın
  3. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin
  4. Kalıba dökün ve soğutun
  5. Küp küp kesin ve pudra şekeri ile kaplayın
Künefe tarifi - taze peynirli

Künefe

⏱ 30 dk 👥 4 kişi

Malzemeler:

  • 500g tel kadayıf
  • 300g taze peynir
  • 200g tereyağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Antep fıstığı

Yapılışı:

  1. Kadayıfı ince ince kırın
  2. Tereyağı ile karıştırın
  3. Yarısını tepsiye yayın
  4. Peyniri ekleyin ve üzerini kapatın
  5. Her iki tarafını da kızartın
  6. Şerbeti dökün ve fıstık serpin

Tarif Oluşturma Oyunu

Malzemeleri sürükleyerek kendi tarifinizi oluşturun

Malzemeler

🥟 Yufka
🥜 Ceviz
🍬 Şeker
🧈 Tereyağı
🧀 Peynir
🌾 Nişasta
🍯 Bal
🥜 Fıstık

Tarifiniz

Malzemeleri buraya sürükleyin